Bylinková škola Přehájek - informace

Škola tradičního bylinářství Přehájek pro rok 2024, se skládá ze sedmi, na sebe volně navazujících víkendových (sobotních) seminářů:

- Gemmoterapie, účinná medicína z pupenů rostlin - 2.3 2024

- Jarní bylinky- síla života v každém lístku, jarní očista těla - 6.4 2024

- Aromaterapie - praktické využití, regenerace těla i mysli, pomocí vůní - 4.5 2024

- Svatojánské bylinky - magická moc slunovratových bylin, intuitivní bylinářství - 22.6 2024

- Letní bylinky- zpracování bylin na lékové formy, masti, tinktury, bylinářské čaje -  27.7 2024

- Léčivé stromy a keře – účinné látky v jehličí, listech, kůře, pryskyřicích, plodech - 7.9 2024

- Bachovy květové esence- cesta k nalezení psychosomatických souvislostí - 5.10 2024

Součástí výuky, budou podle témat také ukázky živých herbářů, poznávání rostlin v terénu, promítání obrazového materiálu, praktická ukázka výroby produktů, ochutnávka bylinářských čajů apod. K dispozici žákům školy, je také rozlehlá Ukázková přírodní zahrada Na Přehájku, kde najdete více, jak 60 druhů léčivých rostlin.

Absolvováním celého cyklu získáte poměrně obsáhlé a ucelené informace, které lze jinde v tomto rozsahu a podání jen stěží dohledat.

V případě zájmu se můžete přihlásit na doplňkové semináře, a také na další různé akce u nás, jako je týdenní pobytový seminář pro ženy, přednáška Plodná a jedlá přírodní zahrada, nebo celodenní přednáška Mudr. Mlčocha a další…

Zde některé z nich:

- Víkend otevřených zahrad - 8.6 2024 ( vstupné je dobrovolné)

- Zahradnický seminář – Jedlá a plodná přírodní zahrada - 15.6 2024

- Celodenní přednáška Mudr. Mlčocha - 6.7 2024

- Týdenní pobytový seminář pro ženy  7- 14.7 2024 ( Strava a ubytování zajištěny.)

Název týdenního semináře – Síla vědomého ženství.

Jedná se o naučný, ale i léčebný a relaxační týden pro ženy. Obsahem týdenního semináře budou témata – Praktické a intuitivní bylinářství, Léčba vůní a energií rostlin, Bylinky pro léčebné a rituální vykuřování,  Archetypy ženské duše- klíč ke své vnitřní síle... Navštívíme silná, energetická místa s léčebným potenciálem, menhiry, léčivé studánky, bylinkové louky… Zažijeme šamanské bubnování a jemně vedené, harmonizující meditace. Ženy budou mít možnost individuálně využít poradenství -fytoterapie, Bachovy esence, tarot, a také služeb certifikovaného maséra. (Tyto individuální služby se hradí zvlášť.)

Jednodenní semináře, v cyklu školy, začínáme vždy v 10. hodin a končíme většinou v 16 - 17. hodin, s pauzou na oběd, jídlo si vezměte vlastní, nápoje jsou k dispozici. S sebou si vezměte tužku a notes na poznámky, pro případ pohybu v terénu také vhodnou obuv a oblečení.

Parkování je možné nad zahradou, při vjezdu do lesa, místo bude označeno.

Adresa místa konání výuky je Všemyslice 36, je to nedaleko Týna n. Vltavou., během léta se semináře konají také venku (pod střechou), v prostoru Ukázkové přírodní zahrady Na Přehájku - Všemyslice 37.

 Pokud se přihlásíte ke studiu tohoto uceleného cyklu, získáváte slevu na ceně školného, dále zdarma vstup do placené, přidružené facebookové skupiny POZNEJ ŽIVOU SÍLU BYLIN a Certifikát o absolvování studijního programu Tradiční české bylinářství, s uvedeným počtem výukových hodin. Budete mít také jistotu rezervace místa, na každý ze seminářů.

Cena školného pro rok 2024 činí 8750 kč, platbu je potřeba uhradit do týdne od přihlášení ke studiu, je možno ji rozložit do dvou splátek.

Je možnost se přihlásit i na jednotlivé semináře, pokud bude volné místo, cena je potom, dle témat, 1250-1600 kč, za jeden celodenní seminář.

Kontakt pro přihlášení a případné dotazy:  jana@zahradyzivota.cz

Přeji vám příjemná bylinková setkávání v krásném prostředí, s podobně laděnými lidmi. Věřím, že znalosti získané v bylinářské škole PŘEHÁJEK zúročíte, a budete v případě zdravotních problémů umět fundovaně pomoci jak sobě, tak i svým blízkým.

Jednotlivými semináři vás bude provázet lektorka Jana Jungová (nar. 1967), zahradnice a bylinářka, tvůrce přírodní zahrady Na Přehájku, certifikovaný praktik Bachovy květové terapie.

Pěstováním rostlin a bylinařením se zabývá již více než 30 let, a může tak předat vlastní, v praxi osvědčené postupy a zkušenosti, které jinde nenajdete. V její zahradě Na Přehájku bylo natáčeno již několik epizod oblíbeného televizního pořadu ČT 1. Kouzelné bylinky.

Více informací o lektorce, i bylinkové přírodní zahradě najdete na www.zahradyzivota.cz