Bylinková škola Přehájek - úvod

Jsem zahradnice a bylinářka, tvůrce certifikované přírodní zahrady Na Přehájku, kde pěstuji mnoho druhů léčivých rostlin a vyrábím z nich vlastní produkty.

Letos u nás zakládám ŠKOLU TRADIČNÍHO BYLINÁŘSTVÍ PŘEHÁJEK, kde se během víkendových seminářů můžete naučit mnoho o pěstování a následném využití léčivých rostlin na různé lékové formy.

Ve škole můžete získat nové přátele, a také podrobné informace o účincích jednotlivých rostlin, na které konkrétní potíže je používat, kdy je sbírat, a také, jak je v terénu rozeznat.

Škola bude pořádat také letní pobytové akce, týdenní i víkendové, s možností ubytování v nově zrekonstruované chalupě u lesa. K výuce i relaxaci nám poslouží Ukázková přírodní zahrada Na Přehájku, kde pěstujeme velké množství léčivých a užitkových rostlin.  K dispozici návštěvníkům bude také aktivovaný menhirový kruh a relaxační pyramida.

V zahradě je možnost zakoupení domácích produktů, džemy, sirupy, bylinné čajíky, přírodní kosmetika, masti a další…

Těšit se můžete na semináře s touto tématikou- Tradiční české bylinářství, Bylinky v průběhu roku, Gemmoterapie- léčivá síla z pupenů, Domácí bylinná lékárnička, Přírodní kosmetika, Zásady míchání bylinářských čajů, Výroba mastí a tinktur, Bylinky pro děti, Aromaterapie- léčba vůní, Svatojánské byliny, Bachova květová terapie, Intuitivní bylinářství, Živé herbáře a poznávání bylin v terénu…a mnohé další.  

Kromě seminářů s bylinkářskou tématikou u nás můžete navštívit také kurzy zahradnické, a seberozvojové. Těšit se můžete na úplně nový seminář Plodná a jedlá přírodní zahrada., kde se naučíte, jak si novými permakulturními postupy vypěstovat bez větší námahy vlastní ovoce a zeleninu, a přiblížit se tak o kousek blíže soběstačnosti.

V červenci pořádáme týdenní pobytový seminář pro ženy s názvem – Síla vědomého ženství.

Jedná se o naučný, ale i léčebný a relaxační týden pro ženy. Obsahem semináře budou témata – Praktické bylinářství, Léčba vůní a energií rostlin, Archetypy ženské duše- najdi klíč ke své vnitřní síle, dále seznámení se s technikami EFT, kvantování a Etikoterapie. Navštívíme silná, energetická místa s léčebným potenciálem, zažijeme šamanské bubnování a jemně vedené, harmonizující meditace. Ženy budou mít možnost individuálně využít poradenství -fytoterapie, Bachovy esence, tarot, etikoterapie a také služeb certifikovaného maséra. (Tyto individuální služby se hradí zvlášť.)

Pokud nemáte možnost, např. z důvodu vzdálenosti dojíždět na živé semináře, tak část učiva z bylinářské školy Přehájek, můžete sledovat v soukromé, uzavřené fb skupině  POZNEJ ŽIVOU SÍLU BYLIN, kam budou pravidelně přidávány naučné články a videa k tématu tradičního bylinářství a dalších přírodních terapií.

Vstup do skupiny je zpoplatněn jednorázovou platbou, pro více informací pište na mail- jana@zahradyzivota.cz, doba účasti ve skupině je neomezená. Bezpečný prostor této skupiny mi umožní předávat také své vlastní, dlouholeté zkušenosti s využitím fytoterapie a Bachových esencí, konkrétní případy a kauzistiky, vlastní návody a receptury.  Na tvorbě skupiny se můžete účastnit i vy, svými příspěvky a dotazy. Budu přidávat rozsáhlé a komplexní příspěvky ohledně bylin, a možnostech jejich využití na různá  onemocnění., včetně konkrétních čajových směsí apod. Ve skupině získáte informace, které se jen těžko dají takto uceleně dohledat. Je určena lidem s hlubším zájmem o bylinářství, může být přínosná i pro lidi, kteří budou studovat bylinářskou školu,,naživo,, protože ve skupině si mohou zopakovat učivo, a najdou zde další informace, které se do osnov školy nevejdou. Např. zdravotní přínos různých druhů ovoce a zeleniny, obsah prvků a minerálů v bylinách, různá videa, tipy na knihy apod.

Ráda bych, aby jak ve škole, tak v nové skupině mohla vzniknout komunita podobně smýšlejících lidí, kteří se navzájem inspirují a podporují. Pokud se chcete do mé nové fb skupiny POZNEJ ŽIVOU SÍLU BYLIN  připojit, zvolte kolonku,, přidat se ,,  a současně mi napište zprávu na můj mail, já vám pošlu platební údaje, a poté schválím vaše přijetí do skupiny.

V dobách, kdy nebyly k dispozici chemické léky se lidé museli plně spoléhat na sílu přírodních prostředků. Tyto prostředky máme k dispozici stále, pouze se na ně více, či méně zapomíná. Tyto rostlinné léky byly v celé své komplexnosti stvořeny přírodou, tak jako my, a jsou zde pro nás, na každou naši nemoc těla i duše…

Přijďte si znovu rozvzpomenout na toto starodávné pouto mezi námi a našimi přírodními spojenci, ať se umění léčení bylinami neztratí v nánosu času, ale zůstane zachováno i dalším generacím.

S láskou a úctou k rostlinkám bylinářka Jana Jungová www.zahradyzivota.cz