Užitečnost včel

Tito jedineční, překrásní, užiteční tvorové žijí na této planetě v nezměněné podobě od samých počátků lidské civilizace, a ještě dávno předtím.

 Hmyz, který kolem sebe vlastně ani nevnímáme, přesto je pro naši planetu i lidstvo nesmírně důležitý. Opylovává 80 procent hospodářských plodin. To samozřejmě umí i jiný hmyz, ale když přistavíme k poli nebo sadu včely, můžeme mít až o 30% větší výnosy a plodiny i ovoce mají výrazně vyšší kvalitu.

 V řeči peněz: v roce 2016 byla odhadnuta hodnota včel jen pro Evropu na 594 miliard korun (22 mld. eur).

Tento hmyz, disponující kolektivním vědomím a vlastní inteligencí, je pro nás užitečný mnohem více, než jsme zatím schopni pochopit a docenit. Nejde jen o oblíbené včelí produkty, které jsme si zvykli po staletí využívat, ale jde především o jejich významnou a nezastupitelnou pomoc s opylováním planých i užitkových rostlin. Bez jejich pomoci bychom měli pouze zlomek úrody, a to ještě druhově velmi chudé.

Energie včelstev ukotvují na zemi vysokovibrační energie a uchovávají je ve svých produktech i ve všem, co přijde do styku s jejich biopolem. O tomto se zmiňuje ve svých knihách mimo jiné Rudolf Steiner.

Včely nám jednak pomáhají přežít, ale také nám umí vrátit zdraví. Tělesné a dokonce i psychické. Včely nám také umí obnovit a doplnit životní energii.

 Tam, kde žijí včely se v okruhu jednoho kilometru do jednoho roku výrazně zlepší ekologie prostředí.

 Příroda je velmi mocná. Možná si začínáme v této době uvědomovat, že prakticky vše, co potřebujeme k životu i uzdravení máme ve své blízkosti. Nemusíme nic vymýšlet. Jen bychom se měli znovu naučit tyto čistě přírodní dary používat.

 Včely a včelí produkty jsou jen jedním z mnoha takových darů.

Léčení včelími produkty označované jako Apiterapie patří mezi metody holistické medicíny, podobně jako akupunktura, fytoterapie, aromaterapie, léčení kameny a další…

Apiterapie zahrnuje tyto metody:

Léčení medem, léčení pylem, léčení propolisem, léčení mateří kašičkou, léčení včelím jedem,

harmonizace vodou ozářenou včelím biopolem.

Léčivý je i  samotný pobyt v energetickém poli včelstva, v blízkosti úlu.